[O1] Zepsuty mikrostyk w zamku a brak oświetlenia w drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Taxi Kraków
    Drive
    • 2013
    • 60

To trzeba dokupić komplet czujników na przód, mocowania do tych czujników, zderzak chyba trzeba wymienić, choć możliwe, że z przodu pod zderzakiem są zaznaczone otwory. Do tego trzeba wymienić centralne partronika z tyłu tak aby obsługiwała 8 czujek. Wtedy będzie gites. A jeszcze wiązka czujników, która biegnie od przedniego zderzaka do tyłu do bagażnika pojazdu. Trochę dużo bawienia jest z tym, ale jest to wykonalne.
    1234
  • lukas_jg
    Rider
    • 2012
    • 600
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam,

mam zamiar naprawić mikrostyk lub zimne luty w zamku i zastanawiam się czy mogą one powodować brak podświetlenia w drzwiach po obu stronach?
    Żarówki były sprawdzane i są dobre.

Dodatkowo dziwne jest to, że zamykanie okna możliwe jest tylko przy zamkniętych drzwiach.
    Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• markuss32
      Drive
      • 2009
      • 73

Kolego jak otworzysz drzwi sciagnij gume i sprawdz kabelki moze tam byc problem
      markuss32

Komentarz

• lukas_jg
        Rider
        • 2012
        • 600
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

markuss32, kabelki od zamka czy oświetlenia ?
        Jeżeli od zamka to czy normalnym jest iż oświetlenie nie działa (i to po obu stronach)?
        Jeżeli od oświetlenia to dlaczego nie działa po obu stronach?

Komentarz

• markuss32
          Drive
          • 2009
          • 73

Ja mialem problem z opuszczaniem i podnoszeniem szyby - pekniety kabel w tej wiazce a co do osw to nie jestem pewny ale warto sprawdzic
          markuss32

Komentarz

• huberto44
            Rider
            • 2011
            • 333

lukas_jg, miałem problem z tym, że nie zapalało żadnej z żarówek. I od razu powiem Ci tak. Jak rozbierzesz zamek, nie odłączaj kostki tylko sprawdź czy jak wciśniesz mikrostyk to czy zadziała. U mnie działał, powodem usterki bylo wyrobienie się stopek mikrostyku, na których się opierał. Wyciąłem je, wlutowałem na nowo, dodatkowo potraktowałem epoksydem żeby się nie ruszał, dołożyłem wykałaczką warstwę kleju na mikrostyk żeby podnieść powierzchnie styku. Póki co- działa

Komentarz

• lukas_jg
              Rider
              • 2012
              • 600
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzięki koledzy. Jutro czeka mnie trochę roboty z tym zamkiem. Chcę to zrobić przed wygłuszeniem drzwi

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 12 16:14 ]
              Udało się rozpoznać przyczynę. Wyrobiony stycznik. Niestety teraz nowego nigdzie nie dostanę. Dodatkowo pojawił się problem z zamykaniem drzwi. Drzwi kierowcy nie zamykają się. Słychać że mechanizm się rusza, dzyndzel przy diodzie od alarmu też się chowa jednak drzwi można otworzyć normalnie. Co to może być"

Komentarz

Pracuję...